Dansk Flyvehistorisk Forening

Danish Aviation Historical Society 
Dänische Gesellschaft für Fluggeschichte 
Société Danoise d'Histoire Aéronautique

Du er her: Forside  → Flyvehistorisk Tidsskrift  → 2012  → Nr. 3.2012

Fra Flyvehistorisk Tidsskrift 2012-3

Aeroklubben og flyvehistorien.

Dansk Flyvehistorisk Forening 1962 - 2012. Beretning om foreningens start, de tidlige år samt arbejdet med at oprette et flyvehisorisk museum. Tiden på Egeskov, i Billund og til sidst på Teknisk Museum i Helsingør. Tekst: Carsten Jørgensen.

Restaureringsarbejdet med de historiske fly op til i dag

Restaureringsarbejdet er igennem tiden foregået på Engagergård i Måløv, Østerbrogade Kaserne, Buddinge Batteri og nu i Prøvestand 2 i Avedøre. Tekst: Bjarne Bjørnson Foto: Poul E. Ancker.

En anden tid - og alligevel

Et kort tilbageblik til den tid hvor Dansk Flyvehistorisk Forening kom til verden. Tekst: Anders Madsen, generalsekretær i Kongelig Dansk Aeroklub.

Mit møde med SAS

Fhv. Luftkaptajn Knud Høgh Jørgensen fortæller om den tid, han fløj for SAS i årene 1996 - 2001 som Kaptajn på Metropolitan og DC 9.

8 år med Lockheed's bemandede missil.

Fhv Luftkaptajn Gorm Christensen fortæller om sine 8 år i flyvevåbnet med Lockheed F-104 Starfighter. Fotos: Gorm Christensen.

100 år på Kløvermarken

Dansk Militærflyvnings 100 års jubilæum blev udover opvisning og udstilling på FSN Aalborg også fejret med en udstilling på Kløvermarken. Carsten Jørgensen beretter om sit besøg på Kløvermarken. Fotos: Carsten Jørgensen.

 
Til toppen